Indiferent insa de motivul din cauza caruia se deterioreaza, parul are nevoie de ingrijire atenta, cu produse formulate special pentru el, care sa ii redea stralucirea si sanatatea.

Desigur, ultimele inovatii din domeniul medical si din industria cosmetica ne pun la dispozitie tot soiul de solutii si tratamente pentru par. Dar, de cele mai multe ori, acestea nu au efectul scontat, fie pentru ca nu le alegem pe cele potrivite pentru tipul nostru de par, fie pentru ca sunt prea agresive pentru nevoile noastre.  

Pentru astfel de cazuri, o masca naturala de par, preparata in casa, este cea mai buna solutie de ingrijire. Cu atat mai mult cu cat asta presupune sa ai control total asupra ingredientelor pe care le folosesti. Pentru rezultate spectaculoase, iti recomandam sa formulezi o masca cu laptisor de matca, un produs apicol cu proprietati miraculoase. Indiferent de problemele pe care le ai cu podoaba capilara, cu siguranta vei gasi rezolvare folosind un astfel de remediu natural.

Intai de toate, hai sa vedem ce beneficii are laptisorul si de ce il recomandam cu caldura!

Bogat in substante hranitoare, laptisorul de matca este considerat un adevarat regenerant celular, fiind unul dintre cele mai spectaculoase produse ale stupului.

Cu un continut ridicat in proteine (inclusiv aminoacizi), acizi grasi, carbohidrati, vitaminele A, C, D, E si complexul de vitamine B, minerale, hormoni, antioxidanti si oligoelemente, laptisorul este folosit cu succes in tratamentul a numeroase afectiuni ale organismului. Totodata, este singura sursa naturala de acid 10-HDA si acetilcolina, nutrienti esentiali pentru corpul uman, dar imposibil de sintetizat de catre acesta.

Datorita multiplelor beneficii pe care le are, laptisorul de marca este considerat astazi unul dintre cele mai remarcabile suplimente ecologice de pe piata.

Din acelasi motiv, este si un ingredient extrem de popular in industria cosmetica. Vitaminele si minerale din compozitia laptisorului sustin productia de colagen in organism. Colagenul, dupa cum probabil stii deja, este elementul-cheie pentru frumusetea si sanatatea pielii si a parului.

Pentru un plus de vitalitate, include laptisorul de matca in regimul tau de frumusete si observa cum parul isi recapata sanatatea si stralucirea.

Iata cateva masti pe care le poti incerca oricand dispui de timp liber si consideri ca parul tau are nevoie de mai mult rasfat!

 

Ingredient in produsele cosmetice pentru par

Atunci cand este folosit la nivelul scalpului, laptisorul de matca stimuleaza productia de colagen si remediaza problemele pe care le are firul de par. Iar datorita actiunii puternice de regenerare celulara, laptisorul de matca reface foliculii capilari, hranind in profunzime pielea capului.

Cel mai simplu mod in care poti beneficia de calitatile laptisorului de matca este sa adaugi o mica cantitate de produs in cosmeticele pentru par (sampon, balsam, masca) pe care le utilizezi deja. In acest fel proteinele sunt absorbite de par intr-un ritm mai rapid, asigurandu-i hidratarea de care are nevoie.

 

Masca impotriva caderii parului

Subtierea firului de par si caderea abundenta se intampla dintr-o multitudine de motive, de la o anumita deficienta de vitamine din organism, pana la o problema de sanatate mai grava. Si cu toate ca poate genera confuzie, ingrijorare si stres, caderea parului poate fi tratata. Daca te confrunti cu probleme asemanatoare, iti recomandam masca de mai jos, cu unt de shea si laptisor de matca.

Folosit pe par, untul de shea poate fi considerat cel mai bun balsam. Vitaminele E si A din compozitia sa repara in profunzime firul de par deteriorat. Iar datorita proprietatilor antiinflamatoare, se absoarbe cu usurinta in piele, hranind si mentinand sanatatea scalpului.

Ingrediente:

¼ unt de shea

1 galbenus de ou

1 lingura laptisor de matca

Topeste untul de shea, fara insa a-l incalzi prea tare. Ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca putin. Chiar inainte sa se intareasca, adauga galbenusul de ou si laptisorul de matca si amesteca-le bine.

Aplica compozitia pe toata lungimea parului si las-o sa actioneze minim 30-40 de minute. O poti lasa chiar mai mult de-atat, daca timpul iti permite. Aceasta masca de par este ideala pentru parul deteriorat si fragil. Daca ai parul gras sau cu tendinte de ingrasare, evita sa o aplici la radacina. Spala apoi parul cu sampon. Fiind o masca extrem de bogata, nu mai e nevoie sa folosesti balsam de par.

 

Crema reparatoare multifunctionala

Despre beneficiile produselor apicole in calitate de ingrediente cosmetice se vorbeste din cele mai vechi timpuri. Si pe buna dreptate, atat mierea de albine, cat si ceara, laptisorul de matca sau polenul au fost folosite ca materii prime in cosmetica inca din Antichitate.

Chiar folclorul egiptean vorbeste despre existenta unei creme miraculoase, preparata in mare parte din produse apicole, ce era folosita pentru a reda pielii tineretea si pentru a o mentine radianta, neteda si luminoasa. Datorita efectelor sale fantastice, crema a capatat rapid un statut privilegiat, fiind recomandata pentru o multitudine de utilizari, de la crema de corp, la demachiant si chiar masca de par.

Cu un continut bogat in antioxidanti, vitamine si minerale ce ofera pielii si parului un aspect mai sanatos, eficienta acestui produs a fost pe deplin confirmata de stiinta moderna. Iata cum sa prepari acesta crema la tine acasa!

Ingrediente:

½ cana ulei de masline

1 ½ linguri ceara de albine

1 lingura miere

½ lingura propolis

½ lingura laptisor de matca

1 lingura polen

Topeste ceara de albine si amestec-o cu uleiul de masline pana la omogenizare, dar nu lasa compozitia sa se intareasca. Intr-un bol separat amesteca mierea, polenul, propolisul de albine si laptisorul de matca. Nu te ingrijora daca nu obtii o formula complet omogena.

Amesteca compozitiile obtinute folosind telul sau un mixer electric, pana se transforma intr-o substanta opaca, cremoasa. Pastreaza crema la frigider.

Poti folosi crema ca lotiune de corp, balsam de buze, crema de fata sau masca pentru par. Atunci cand o aplici pe par, iti recomandam sa o intinzi bine pe toata lungimea firului si sa o lasi sa actioneze timp de o ora. Fiind pe baza de ulei, incalzeste crema in maini pentru cateva secunde inainte de a o aplica. Spala apoi parul cu sampon.

 

Masca pentru stimularea cresterii parului

Ritmul de crestere a parului este diferit de la o persoana la alta insa, in medie, parul creste aproximativ un centimetru pe luna. Daca vrei sa ii stimulezi dezvoltarea, foloseste o masca pe baza de laptisor de matca si lapte de cocos.

Vitaminele si proteinele prezente in laptisorul de matca stimuleaza cresterea parului, iar laptele de cocos hraneste si hidrateaza parul uscat si deteriorat.

Ingrediente:

¼ cana lapte de cocos

1 lingura laptisor de matca

Combina cele doua ingrediente pana obtii o pasta si aplic-o pe scalp pentru a repara si regenera foliculii de par. Las-o sa se usuce natural timp de aproximativ jumatate de ora si clateste cu apa calduta. Pentru rezultate deosebite, aplica masca in fiecare saptamana.

Folosit cu regularitate, acest tratament iti va hidrata pielea capului si va contribui la refacerea parului degradat. Vei observa in timp ca parul devine mai moale, mai matasos si mai stralucitor. Acesta este motivul pentru care numeroase formule de balsam de par din comert contin lapte sau ulei de cocos.

 

Masca anti-matreata

Matreata este poate una dintre cele mai cunoscute probleme ale parului si se refera la orice afectiune a scalpului care determina celulele pielii sa se exfolieze. Daca observi ca pielea capului se cojeste si ai deseori mancarimi, incearca sa folosesti aceasta masca cu laptisor de matca si ulei de migdale.

Uleiul de migdale este foarte indicat pentru intretinerea parului si a pielii capului, datorita numeroaselor substante hranitoare pe care le detine. Continutul bogat de vitamina E il face deosebit de util in tratarea scalpului iritat, reusind sa hidrateze in profunzime si sa controleze secretia de sebum a parului gras.

Ingrediente:

2 linguri laptisor de matca

2 linguri ulei migdale

Incalzeste putin uleiul de migdale si amesteca-l cu laptisorul de matca. Aplica remediul la radacina firelor de par cu miscari circulare. Dupa un masaj de cateva minute, lasa tratamentul sa isi faca efectul aproximativ o jumatate de ora. Spala apoi parul in mod obisnuit, cu sampon si balsam.

In momentul in care incepi sa folosesti aceasta masca nu doar ca vei scapa de matreata, dar vei avea si un par mai stralucitor si mai plin de vitalitate.

Concluzii

Iata asadar ce efecte incredibile are laptisorul de matca pentru par! Prin urmare, nu ezita sa incerci produsul in mastile pe care ti le prepari. Vestea buna este ca nici macar nu trebuie sa astepti mult timp pana sa vezi efectul lor; vei observa rezultate inca de la primele aplicari.

Pentru un efect vizibil si de durata, este important sa aplici masca de par in mod regulat, nu doar cand ai probleme. Foloseste-o cel putin o data pe saptamana. Transforma aplicarea ei intr-un ritual obligatoriu de infrumusetare si bucura-te de un par cu aspect luminos si catifelat.